woensdag 4 juni 2008

Roadtrip Dag 4

Dag vier ging van Cheyenne naar Salt Lake City. SLC is de hoofdstad en grootste stad van de staat Utah.

Fijn: Het landschap werd steeds interessanter. Waar het is Cheyenne vooral kaal is en vrij vlak, ligt SLC prachtig omringd door bergen. Dus de weg erna toen ging steeds langzamer, maar wel mooi.

Vervelend: Pap had ruim drie uur vertraging, dus die moest een beetje rondhangen op het vliegveld en ik moest ook wachten.

Keerzijde: Dat wachten heb ik in een prima bar gedaan. De serveerster kwam verschillende keren bij me zitten om gezellig een praatje te maken. Zo heb ik geleerd over Utah dat controle op alcohol extreem is. Zo mag er in een bar niet meer dan zoveel cc alocohol in een glas zitten. Dus als je een dubbele wiskey met cola besteld krijg je zoveel cc in het glas met de cola en dan een shot glasje er apart naast. Het bier van de tasp mag niet meer dan 3% alcohol bevatten, De zwaardere bieren worden dus alleen in flesjes verkocht. Als een serveerster iemand aangeschoten ziet worden mag ze deze persoon geen drank meer schenken. Deze strenge regels waren nog strenger en vooral aan de mormonen te danken, aldus serveerster. De regels worden wel wat losser, dit komt voornamelijk omdat de verhouding Mormoon en niet-Mormoon steeds meer gelijk wordt. Waar een aantal jaren geleden SLC nog 70%-80% mormoon was, is het nu ongeveer 50%.

Leuk: ´s Avonds laat paps opgehaald van vliegveld. En naar bed.

Muziek:
Favoriet van de dag: Love Jone´s - Ohio River (ja weer ja)
Hardst meegezongen: Kelly Osborn - Shut Up
Best getimed: De nieuwe cd van Duffy (saai en dat was de weg daar ook)

Foto´s Dag 4

Geen opmerkingen: